vineri, 21 mai 2010

Un copil a vorbit la cateva minute dupa nastere

Un nou nascut venit pe lume intr-o maternitate din orasul rusesc Norilsk a emis cuvinte inteligibile la doar cateva minute dupa ce a venit pe lume, uluindu-i atat pe proprii sai parinti cat si pe medicii obstetricieni care au asistat la nasterea sa.

Imediat dupa nastere, micutul Stepan a spus “Papa”, la un interval de doar cateva minute, copilul a rostit un nou cuvant “Mama “. Surprizele medicilor au continuat in ziua urmatoare cand tatal copilului venise la spital pentru a-l vizita. Atunci, in prezenta tuturor cadrelor medicale ale spitalului, copilul a intrebat : “Cine? papa?”.
“Am auzit totul cu propriile mele urechi, cu toate acestea nu imi vine sa cred. In 23 de ani de lucru in maternitate nu am mai intalnit un caz asemanator. Nou nascutii nu pot pronunta nici macar silabe, cu atat mai putin cuvinte distincte. Cu toate acestea a fost demonstrat stiintific ca fetusul poate invata inca dinainte de a fi nascut, mai ales daca mama obisnuieste sa vorbeasca cu vitorul sau copil“, a declarat medicul obstretician Maria Panova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu